Fluorescerende acrylfarver er intense, strålende farver, fremstillet af farvestoffer omgivet af en polymer belægning. Fordi fluorescerende farver er gennemsigtige, opnås større intensitet ved at anvende dem over lyse hvide overflader eller en kulør, der minder om den fluorescerende – fx fluorescent pink over en pink farve.

 

Fluorescerende farver er ikke lysægte. For permanent karakter anbefales en topcoat med UVLS (ultraviolet lys stabilisatorer), selv om lak og topcoats vil fjerne fluorescerende “glød” under sort lys.

Phosphorescent Green (”selvlysende”) er en Heavy Body farve, der kan anvendes på forskellige overflader. Det unikke pigment har evnen til at absorbere og opbevare naturligt og kunstigt lys. Når lyskilden fjernes (dvs. når lysene er slukket eller den malede genstand flyttes til et mørkt område), udsendes et grønligt skær i op til 15 minutter. Gløden mindskes i takt med, at den lagrede lysenergi frigives.

Både fluorescerende og selvlysende farver har en blødere konsistens end de fleste Heavy Body farver, af denne grund, de er kun tilgængelige i bøtter eller for High Flow fluorescerende farvers vedkommende, i flasker.

Modtag mit nyhedsbrev