Den frie lærerskole i Ollerup

Lærerskolen havde fået en pris for bedste læringsmiljø og ønskede at anvende beløbet til en udsmykning i skolens indgangsparti. Jeg blev valgt til opgaven.

A-pressens hus/Mediehuset

I 2004 lavede jeg en udsmykning af en stor personalelounge i det daværende A-Pressens hus på Nørrebro. Værket bestod af en 19 meter lang og 1 meter høj frise, malet og klæbet på væg, samt nogle lysinstallationer.

Scandic hotel Sydhavn

Scandic Sydhavnen var udfordret af, at hotellet skulle fungere samtidig med en stor ombygning. Jeg blev bedt om at udsmykke nogle store gipsvægge, der var opsat midlertidigt for at skærme for støv og støj fra byggeriet.

Ej blot til pynt

Det er interessant for mange at følge en kunstner i arbejde. Når dette arbejde så fortæller om ens egen hverdag, foregår midt i den og bygger på ens egne ideer  – så bliver det rigtig spændende.

Jeg har udviklet et koncept, “EJ BLOT TIL PYNT”, hvor jeg skaber et udsmykningsværk i en åben dialog med den virksomhed eller institution der bestiller værket. Processen foregår på stedet, så alle kan følge med og bidrage med input til værket. Samtidig dokumenterer jeg arbejdet gennem fotos og blog på min hjemmeside, hvor alle har mulighed for at følge med og kommentere.

Jeg indretter et midlertidigt værksted midt i virksomheden – det kan være en produktionshal, en kantine, en forhal, et kontorlandskab – men først og fremmest et sted hvor mange færdes. Fra dette udgangspunkt iagttager jeg den hverdag jeg er dumpet ned i.

Jeg modtager ideer i form af ord og billeder fra stedet og dets mennesker, såvel før som under processen, og fotograferer selv hvor jeg kan få lov til det.

Ud fra dette materiale og selve stedets stemning udvikler jeg et værk, der er tilpasset det sted hvor det skal placeres. Varigheden afhænger naturligvis af størrelsen på og arten af det ønskede værk, men vil typisk ligge mellem 1 og 4 uger.

Sådan et udsmykningsværk har værdi ud over selve det fysiske kunstværk, som man kan se på når det hænger der.
Processen fremmer bevidstheden om virksomhedens værdier og indhold, når disse først bliver formuleret for kunstneren og derefter fortalt gennem kunstnerens billedsprog.  Desuden er selve den oplevelse at følge værkets tilblivelse en kilde til energi og glæde. Virksomheden får altså ikke blot et værk, men også en styrkelse af virksomhedskulturen og fællesskabsfølelsen. Således kommer udsmykningen til at eksponere virksomheden både udadtil og indadtil.

Modtag mit nyhedsbrev